Редактор: e-mail: Източник и снимка: Корнелия Нинова, фейсбукИзвикайте министър-председателя и министъра на

...
Редактор: e-mail: Източник и снимка: Корнелия Нинова, фейсбукИзвикайте министър-председателя и министъра на
Коментари Харесай

Нинова: Извикайте министър-председателя и министъра на отбраната да обяснят сделката за новите самолети

Редактор: 

e-mail: 

Източник и фотография: Корнелия Нинова, фейсбук

Извикайте министър-председателя и министъра на защитата да обяснят договорката за новите самолети, прикани Корнелия Нинова посредством декларация от името на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “, която разгласява на персоналния си профил във фейсбук.

Ето какво написа в декларацията:

Вчера изненадващо от медиите разбрахме за среща на министър-председателя с американската компания Lockheed Martin от пуснато публично прессъобщение за водени диалози за закупуване на нови 8 самолета F-16. Нещо повече – от известието излиза наяве, че Министерство на защитата към този момент е пуснало писма-заявки, свързани с изследване на опциите за придобиване на още 8 броя самолети, на нови 3 координатни радари, поддръжка на оперативния център за въздушен суверенитет и друго високо софтуерно съоръжение. Тази информация поражда доста въпроси, на които държим през днешния ден да поканите министър-председателя и министъра на защитата да дойдат в Народното събрание и да отговорят. Не единствено на народните представители, а и на българското общество. За какви параметри на договорката става дума. Предвижда ли бюджетът за 2021 година средства за финансирането на тази договорка? Искаме да питаме министър ръководителя 5-те милиарда лева заем от предходната седмица за това ли са? Защото с тези нови 5 милиарда лева заем, дългът, който ни оставя държавното управление на Борисов към този момент надвишава 30 милиарда лева

Уважаеми народни представители и български жители, всички знаем, че се задава невиждана обществена и икономическа рецесия. Всички знаем обстоятелствата от последните месеци, оповестени от Национален статистически институт – падат вложенията, износът и вносът на страната вървят надолу, цените порастват, а приходите – не. Това значи обедняване. Правителството няма проект за превъзмогване на социално-икономическата рецесия. Днес значителното е да се обезпечи проект, съответни ограничения и да се подсигурява тяхното финансиране – от бюджета за възобновяване на стопанската система и за подкрепяне на стандарта на живот на българите.

И не мислете, че с 50 лева към пенсиите ще решите тези проблеми. Истинският метод да ги решите е преизчисляване на пенсиите, което ще коства 1 милиарда лева Искаме да забележим този 1 милиарда за увеличение на приходите и явен отговор какъв брой милиарда ще похарчите за тази договорка.

От името на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ импортирам процедурно предложение да извикате министър-председателя и министъра на защитата. Най-малкото, което би трябвало да създадат, е да осведомят българското общество. А най-многото – този въпрос да бъде дискутиран тук, където му е мястото – в българския парламент в парламентарната република. Обратното значи, че продължавате порочния модел на едноличното взимане на решения и оскърбление на парламентаризма.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР